Строк придатності встановлюється виробником на підставі відповідних чинних нормативних документів із зазначенням встановлених умов зберігання.
Строк придатності може бути зазначений так:
- «Придатний...(годин, діб, місяців або років) з дати виготовлення»
- «Строк придатності... (годин, діб, місяців або років)».
Термін придатності може бути зазначений таким чином: «Придатний до...(дата), Вжити до...(дата)».
Якщо термін придатності харчового продукту зазначено після слів «придатний до» або «вжити до», то його закінчення позначають двозначними цифрами, що означає: годину, день і місяць - для продуктів, які швидко псуються (наприклад, вжити до 15 години 18.12); день, місяць, рік, - якщо строк придатності не перевищує три місяці.
Рік дозволено зазначати двома останніми цифрами (наприклад, 15-12-06). Якщо строк придатності перевищує три місяці, то термін придатності такого продукту позначають цифрами місяця і року (наприклад, 02.06 або 11.06).
Під час маркування дати між двозначними цифрами можуть бути проставлені розділові знаки (крапка, похила лінія, тощо) або вони наносяться через інтервал.