Цей знак підтверджує, що маркована ним продукція пройшла сертифікацію на відповідність вимогам, встановлених Постановою щодо органічного виробництва Ради ЄC № 834/2007 та додатковими постановами: Постанова Комісії ЄC № 889/2008; Постанова Комісії ЄC № 1235/2008).
Органічні стандарти встановлюють правила ведення сільськогосподарського виробництва, суттєво обмежуючи застосування агрохімії, виключаючи застосування трансгенної продукції та дбають про використання природних ресурсів, обмежуючи негативні впливи на довкілля протягом усіх етапів виробництва. В тваринництві основна увага приділяється кормам та умовам утримання тварин.
При виробництві органічних продуктів заборонено використовувати синтетичні ароматизатори, консерванти, харчові домішки і т.і. До заборонених способів обробки готової продукції відносяться рафінування, мінералізація та інші прийоми, що знижують поживну цінність продукту, а також додавання барвників чи ароматизаторів.